Hoppa till innehåll
Tencel

Tencel

Ett av våra favoritmaterial är Tencel. Vi använder det ofta i vår egen kollektion och får en del frågor om vad är det är för material. Här kommer lite info.
Vad är Tencel gjort av?
Tencel och Lyocell är en variant på viskos men skillnaden är att den tillverkas på ett mer miljövänligt sätt. För att utvinna fibern ur trämaterialet används en biologiskt nedbrytbar kemikalie. Processen är sluten, vilket innebär att cirka 99% av kemikalielösningen kan återvinnas och användas på nytt. Den procent som blir över bryts ner i biologiska reningsanläggningar.
Vad är skillnaden på Tencel och Lyocell?
Tencel och lyocell är samma sak men Tencel är ett registrerat varumärke som ägs av det österrikiska företaget Lenzing med en tydlig hållbarhetsprofil. Tencel innebär också att träråvaran som används är hållbarhetscertifierad, FSC-märkt.
Hur tvättar man Tencel?
Tencel är ett härligt material som är starkt och slittåligt. Tencel transporterar fukt bra och är skönt mot huden. Tyget har ett mjukt och fint fall. Tvättas i 30 grader. Liten risk för krympning. Tencel har en härligt 'peachy' finish med naturliga skiftningar. Vi gillar den lyxiga känslan!
Äldre inlägg
Nyare inlägg
Stäng

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Tillagd i varukorgen