Hoppa till innehåll
Movesgood

Movesgood

Movesgood är ett svenskt märke som är nytt hos oss. De jobbar med slow fashion och gör klassiska snygga baskläder i en osannolikt mjuk bambu-lyocell. 
Naturlig lyocellbearbetad bambu är grunden i deras tyger. Tyget är isolerande, håller dig svalare på sommaren och varmare på vintern och är naturligt antibakteriellt. 
Produktionsprocessen för bambu har en liten påverkan på miljön och återvinner eller bryter ner alla producerade lösningsmedel och utsläpp. Bambu är helt CO2-neutralt under hela sin odlingsperiod, växer utan behov av bekämpningsmedel och är mycket vatteneffektivt. 
Movesgood har utvecklat sin egen unika produktionsmodell, Lean Production, som är central för sin strikta hållbarhetspolicy. De använder endast ett fåtal utvalda material som köps i stora volymer. De använder enbart tåg och båt till frakt för att minimera sitt miljöavtryck. För närvarande är 70% av deras produktion baserad i Europa, men de har som mål att ha all sin produktion baserad i Europa under 2022.
Se mer om det i filmen nedan.

Här är några favoriter från Movesgood!

Se alla här!

 

 

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Stäng

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Tillagd i varukorgen