Hoppa till innehåll
Stjärnorna från Herrnhut är här!

Stjärnorna från Herrnhut är här!

- Originalstjärnan från Herrnhuter Sterne -

Nu är de här! Stjärnorna från Herrnhuter Sterne. Herrnhutstjärnan är sannerligen julstjärnornas stjärna! Hantverk från Herrnhut i Tyskland sedan 1885. Tillverkningen började i ett trosamfund där barnen gjorde de 25-uddiga stjärnorna i matematikundervisningen. Det blev sedan tradition att tillverka dem till advent och hänga dem i fönstret. Traditionen spred sig också till Sverige. Herrnhuter stjärnan ser likadan ut idag som då.

 

Ministjärnor

Ministjärnorna är 13cm och tillverkade av plast. De är färdigmonterade. Ministjärnorna säljs utan strömförsörjare så kom ihåg att köpa en sån till. Till en strömförsörjare går det att koppla upp till 4 ministjärnor. Ministjärnorna finns i gult, vitt, rött och så årets specialare, silver.

   

Pappersstjärnor

Pappersstjärnorna finns i tre färger; vit, gul och röd och fyra storlekar; 40cm, 60cm, 70cm, 80cm. Herrnhuterstjärnan kommer i ett paket och kräver montering. Det är lite pyssel men inte så svårt. Det krävs lite tålamod och fingerfärdighet men det fixar ni:) Sladd ingår ej. Det går att köpa till om ni inte har någon hemma.

Se alla stjärnor här!

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Stäng

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Tillagd i varukorgen