Hoppa till innehåll
Löktider! Dags för vårgrupp :)

Löktider! Dags för vårgrupp :)

Åh vad jag jag längtar efter att få sticka fingrarna i jorden!
Och det är bara februari ...
-Men då är svaret: LÖKVÄXTER :)
Jag är en sann sjuttiotalist, uppvuxen med traditionen att alltid göra julgrupper och vårgrupper! Så länge jag kan minnas har jag gjort grupper i fina krukor och byttor av olika slag, med olika blommor, mossa, gräs, småsten och sand. För många år sen köpte jag sjösten i djuraffären och satte lökar i, i vaser utan jord. De stenarna har jag nog kvar .. bara att skölja av och använda igen och igen. Bra tips faktiskt! Det ska jag göra nästa gång!
Att blanda olika lökväxter i samma kruka är fint, bara dela dem lite försiktigt, fyll på med lite sandblandad jord, vattna ytterst lite och klipp av när det vissnar lite efterhand. När de är helskruttiga sätter jag ut dem i trädgården. Det som är bra är att lökväxter är okinkiga typer, dessutom tål de lite minusgrader.
Här har jag vit och blå pärlhyacint, tulpaner och kungsängslilja, den senaste hann slå ut innan jag blev klar med inlägget, så jag tog en bild på den också :) /Li
PS Passande nog har jag på mig en Mazarin i mönstret Stickling!
***
 
Äldre inlägg
Nyare inlägg
Stäng

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Tillagd i varukorgen